Veelgestelde vragen CKE algemeen

Met de ANWB Kampeerkaart CKE profiteer je het hele jaar door van korting op duizenden campings in Europa. Zo bieden campings een vast laag tarief in het laagseizoen op staanplaatsen, een percentage korting in het hoogseizoen op staanplaatsen, een percentage korting in laag- en hoogseizoen op huuraccommodaties en speciale aanbiedingen. Bovendien dient de kaart als vervangend legitimatiebewijs en dankzij de inbegrepen WA-verzekering is je hele reisgezelschap tot 6 personen gedekt voor schade aan de camping of aan de eigendommen van medekampeerders. Voor de kaart betalen ANWB-leden € 12,95 per jaar en niet leden € 14,95. Sinds dit jaar hebben we ook een speciale CKE Caravanverzekering ontwikkeld voor kaarthouders. Alleen kaarthouders kunnen van deze verzekering gebruik maken en krijgen aantrekkelijke korting(en) op het verzekeringsbedrag. Kijk voor meer informatie over de ANWB Kampeerkaart CKE op anwb.nl/cke.

Voor het afsluiten van deze verzekering dien je in het bezit te zijn van een ANWB Kampeerkaart CKE en ontvang je standaard 5% korting op deze verzekering. Zonder een ANWB Kampeerkaart CKE kan je deze verzekering niet afsluiten. De 5% korting geldt dus voor iedere verzekeringsnemer met een kampeerkaart. Zeg je de ANWB Kampeerkaart CKE op, maar wil je de CKE Caravanverzekering behouden? Dan vervalt je korting en betaal je 5% meer, dat wil zeggen: het reguliere premiebedrag.

Tijdelijke actie: sluit je vóór 31 augustus 2021 de CKE Caravanverzekering af, dan ontvang je de eerste 12 maanden 10% extra korting.

Extra 5% premiekorting met E-Trailer

Voorkomen is beter dan genezen. Met E-Trailer maak je het gebruik van je caravan veiliger. Het is een modulair systeem, waarmee je heel eenvoudig in een app op jouw smartphone de staat van je caravan afleest. Je krijgt direct meldingen als er iets aan de hand is met bijvoorbeeld kogeldruk, bandenspanning en je kunt zien of (dak-)ramen en deuren gesloten zijn.

Ben je minimaal in het bezit van de E-Trailer basismodule E-Connect + E-Switch + E-Pressure dan ontvang je nog eens 5% extra korting op je premie. Interesse in dit systeem? Voor CKE-kaarthouders geldt bij aanschaf een aantrekkelijke aanbieding. Kijk voor meer informatie op anwb.nl/cke.

Bij de CKE Caravanverzekering krijg je de CKE Caravan Controle er gratis bij. Dat is een extra service zodat je altijd veilig op pad gaat met je caravan. Deze service is een samenwerkingsverband met dealernetwerk Omnia en Dealer Repair. Je kunt op afspraak terecht bij 58 dealers door heel Nederland. Eventuele kosten aan reparatie worden met de kaarthouder besproken en eventueel ter plekke of op een later tijdstip (indient het een grote reparatie betreft) gerepareerd.

Er wordt gecontroleerd op veiligheidsaspecten en functionele zaken:

 • Visuele controle van gasinstallatie: controle jaartal drukregelaar en gasslang
 • Controle verkeersverlichting
 • Spanning, draagvermogen en leeftijd van de banden
 • Visuele controle op de oplooprichting van de remmen (geen remmentest)

Op het polisblad staat vermeld hoe je een afspraak kunt maken bij één van de 58 dealers uit het aangesloten netwerk van Omnia en Dealer Repair. Je wordt verwezen naar een online afsprakentool waar je kunt zien welke dealer het dichtst bij jou in de buurt zit en wanneer hij een plekje vrij heeft.

Voorkomen is beter dan genezen... Met E-Trailer maak je het gebruik van je caravan veiliger. Bekijk heel eenvoudig op je smartphone de staat waarin je caravan verkeert. E-Trailer is een modulair systeem dat werkt via een app op je smartphone. Zo krijg je bijvoorbeeld een melding als de bandenspanning te laag is of als er een raam of dakluik opstaat. De E-Connect basisstation is de basis voor het E-Trailer systeem. Op dit basisstation worden alle andere modules aangesloten. Zonder E-Connect werkt het systeem niet. Met de module E-Switch zie je snel bij vertrek of er nog iets openstaat. Plaats de E-Switch gemakkelijk en draadloos op het dakluik, raam of deur en zie in één oogopslag op jouw telefoon of deze zijn gesloten of geopend. Voorkom met E-Pressure een klapband en blijf altijd op de hoogte van de huidige bandenspanning. Als de bandenspanning plots te laat of te hoog wordt ontvang je een waarschuwing op jouw telefoon.

Ben je minimaal in het bezit van de E-Trailer basismodule E-Connect + E-Switch + E-Pressure dan ontvang je nog eens 5% extra korting op je premie. Interesse in dit systeem? Voor kaarthouders van de ANWB Kampeerkaart CKE geldt bij aanschaf een aantrekkelijke aanbieding. Kijk voor meer informatie op anwb.nl/cke.

In een paar eenvoudige stappen regel je deze CKE Caravanverzekering. In één van de stappen vragen wij je ook of je in het bezit bent van E-Trailer. Het gaat specifiek om minimaal de volgende modules:

 • E-Trailer basismodule E-Connect
 • E-Switch
 • E-Pressure

Als je bezit van E-Trailer bevestigd, dan wordt de korting automatisch verrekend.

Veelgestelde vragen CKE Caravanverzekering

In de meeste Europese landen heeft u geen groene kaart nodig. Maar in een aantal landen wel, zoals Spanje, Duitsland en Polen. Deze kunt u aanvragen bij de verzekeraar van uw auto. U heeft de groene kaart niet nodig in Nederland, Frankrijk of Italië.

Standaard is je eigen risico € 75,-. Als je de schade laat herstellen door een reparateur die door ons is geselecteerd dan vervalt het eigen risico. Je hoeft zelfs niet de rekening voor te schieten, die betalen wij rechtstreeks aan de schadehersteller. Als je de schade aan jouw caravan niet laat herstellen bij een van onze schadeherstellers geldt er wel een eigen risico. Dit eigen risico bedraagt dan € 75,-. Voor hagel- en stormschade geldt een extra eigen risico van € 75,- als je geen hagelbestendig dak hebt.

Een CKE Caravanverzekering sluit je eenvoudig online af. Bereken je premie en sluit desgewenst meteen online af.

De verzekering biedt dekking binnen de landen die op de Groene Kaart (internationale motorrijtuigenverzekeringskaart) staan.

Meld hier direct je schade, of neem contract op met je verzekeringsadviseur.

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Ja, je kunt de inventaris van jouw caravan aanvullend meeverzekeren voor schade en diefstal. Het is mogelijk om jouw inventaris te verzekeren tot € 2.500,-.

Nee, standaard is jouw caravan niet verzekerd voor verhuur of zakelijk gebruik, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

Je caravan is slechts gedeeltelijk via jouw autoverzekering verzekerd. Jouw caravan is alleen meeverzekerd op je autoverzekering als deze is aangekoppeld aan je auto voor schade die je daarmee bij een ander veroorzaakt Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Is de caravan niet aangekoppeld? Dan loopt de WA dekking via jouw aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan de caravan zelf of de spullen in de caravan zijn niet verzekerd via jouw autoverzekering, hiervoor kun je een CKE Caravanverzekering afsluiten.

Ja, tweedehands caravans kun je bij ons extra voordelig verzekeren. Daarnaast krijg je bij ons de eerste 3 jaar na aankoop van de caravan aanschafwaardegarantie. Hiermee krijg je bij totaal verlies van jouw caravan de aanschafwaarde vergoed. Heb je de caravan langer dan 3 jaar geleden gekocht? Dan vergoeden we de dagwaarde +10%, zodat je weer een soortgelijke caravan kunt kopen.

In de basisdekking ben je verzekerd voor schade aan de caravan en aan- en bijbouw. Vergoed wordt schade die is ontstaan door:

 • botsen, slippen, omslaan, van de weg of te water raken;
 • (poging tot) inbraak of diefstal;
 • vandalisme;
 • brand, ontploffing, kortsluiting en blikseminslag;
 • overstroming;
 • regen, sneeuw en smeltwater;

Ja, je hebt recht op een vervangende caravan als je jouw caravan niet meer kunt gebruiken door verlies, diefstal of beschadiging.

Ja, als je een caravan hebt met een hagelbestendig dak of een dak van polyester, dan ontvang je 70% korting op de premie van de aanvullende dekking hagelschade en stormschade.

Met de CKE Caravanverzekering ben je goed verzekerd voor verlies of diefstal. Bij nieuwe caravans krijg je tot 5 jaar nieuwwaardegarantie en bij tweedehands caravans heb je tot 3 jaar aanschafwaardegarantie. De vergoeding is afhankelijk van de leeftijd van de caravan. Maar je ontvangt altijd 10% meer dan de dagwaarde, tot maximaal het bedrag dat op de polis staat.

Nee, de caravan mag niet (semi-)permanent worden bewoond, tenzij dit schriftelijk is overeengekomen.

Ja, bij de CKE Caravanverzekering kun je je aanvullend verzekeren voor hagelschade en stormschade. Heb je een caravan met een hagelbestendig dak? Dan ontvang je maar liefst 70% korting op deze dekking.

Je bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen je niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden je aan een andere browser te gebruiken.